Cuprenn i skicross tysdag 27.2.2018

Postet av Markane IL den 27. Feb 2018

Det vert cuprenn på Ullsheim tysdag 27.februar.
Skicross - valfri teknikk.
Påmelding frå klokka 17.50.
Kr 50.- pr start
Velkomne!
Emilie Flo Stavik gjekk inn til sølv på sprinten i Hovudlandsrennet

Postet av Markane IL den 25. Feb 2018


Emilie Flo Stavik tok i dag sølv på sprinten i Hovudlandsrennet på Lygna.

Etter ein sterk proglog med beste tid i klasse J 15 år var ho med å kjempa om sigeren, og gjekk til slutt inn til ein sterk sølvmedalje.

Maren Hjelmeset Kirkeeide kom på ein flott 10. plass i same klasse.  

Oskar Guddal Breivik  gjekk vidare frå prologen i G16, og vart nr 23.

Også Gunn Kristi Stensaker (Hardbagg IL) gjekk vidare frå prologen. Ho vart  nr 27 i J16.


Alle resultat frå Hovudlandsrennet finn du her: https://www.skiforbundet.no/hl...3.plass til Aksel Mathias Meland på NC i Molde

Postet av Markane IL den 25. Feb 2018

Pallen i M19 på normaldistansen under NC Molde:  Aksel Mathias Meland på 3 plass, Simen Hårstad, Rennebu nr 1 og Kristoffer Sørnes, Lier nr 2. Foto: Nordfjord Team

Laurdag 24.februar var det normaldistanse under NC i Molde. Mange løparar frå Nordfjord Team var i aksjon. Dagens pallplass stod Aksel Mathias Meland for då han kom på tredjeplass i klasse M19. Han var i teten inn til siste skyting med feilfri skyting på dei tre første skytingane. To bom på den siste serien gjorde at det til slutt vart tredjeplass.


Resultata til dei andre lokale utøvarane ser du her:

(For å sjå fotoet i større format kan du opne det i ei anna fane)Fullstendige resultatlister ligg  på: :http://live.eqtiming.com/38604#result

 
Sølv på stafetten i OL!

Postet av Markane IL den 25. Feb 2018

Både Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø gjekk på det norske herrelaget som sikra seg OL-sølv på skiskyttarstafetten i Pyeongchang.

Lars Helge Birkeland gjekk på 1. etappe og veksla med Tarjei Bø. Tarjei måtte bruke alle tre ekstraskota på begge skytingane, men heldt Norge inne i kampen om medaljene.

Tarjei veksla med Johannes, som nok ein gong gjekk eit flott løp. Fullt hus med berre eitt ekstraskot gjorde at han veksla med Emil Hegle Svendsen på ein delt førsteplass med Sverige.

Stafetten vart avgjort på siste skyting at der  Svendsen pådrog seg strafferunde, medan svensken fylte under vanskelege skyteforhold. Dermed vart det sølvmedalje på det norske laget. For Tarjei  var dette den første OL-medaljen i desse leikane. Johannes får med seg eitt gull og to sølv heim.

Vi gratulerer!
Resultat frå cuprenn 4 i fri teknikk 13.2.2018

Postet av Markane IL den 22. Feb 2018

Tysdag 13. februar vart det fjerde cuprennet for sesongen arrangert på Ullsheim. Rennet gjekk i fri teknikk.

Her er resultatlista:


Resultatliste cuprenn 4 i fri teknikk 13.12.2018OL-gull i blanda stafett!

Postet av Markane IL den 20. Feb 2018

Johannes Thingnes Bø gjekk tredje etappe på det norske laget som tok sølv i blanda stafett under OL i Pyeongchang

Johannes fekk eit vanskeleg utgangspunkt då han gjekk ut på  sin tredje etappe. Tiril Eckhoff hadde sjansen til å ta inn på teten då laga i front måtte ty til ekstraskot på 2. etappe, men i staden måtte ho ut i ein strafferunde og veksla med Johannes 1.23 minutt bak leiarlaget.

Alt etter ein liten kilometer på sin etappe hadde Johannes teke inn sju sekund på det tyske laget. Ut frå skyting var avstanden igjen på 1.23, men opp til bronsemedaljen var det berre 20 sekund. Etter den siste skytinga var det plutseleg berre 15 sekund opp til sølvet. Til veksling kom Johannes likt inn med Italia og Frankrike, halvminuttet bak Tyskland.

Ein strålande etappe av Johannes, som verkeleg gjorde jobben på sin etappe.

Emil Hegle Svendsen gjekk ein solid siste etappe, og då Tyskland og Italia sprakk på siste ståande  sikra han det norsk sølvet 20 sekund bak Frankrike.

Det norske laget var sett saman av Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen.

Vi gratulerer!OL-gull til Johannes Thingnes Bø!

Postet av Markane IL den 15. Feb 2018


Johannes Thingnes Bø sikra seg OL-gull då han vann normaldistansen i Pyeongchang.

Johannes skaut på seg ein bom på første skyting og ein bom på tredje. Med fullt hus på ståande og høg fart i løypa hamna han likevel i gullkampen då Martin Fourcade som hadde fullt på dei tre første skytingane skaut på seg to minutt på siste ståande.


Tarjei Bø var også med i gullkampen fram til siste skyting, men enda på ein 12.plass etter å ha skote på seg to minutt på siste ståande.


Vi gratulerer Johannes med OL-gull!Cuprenn i fri teknikk tysdag 13.2.2018

Postet av Markane IL den 12. Feb 2018

Det vert cuprenn på Ullsheim tysdag 13.februar. 

Påmelding frå klokka 17.50, og fyrste start ca. klokka 18.30.

Rennet går i fri teknikk.

Vel møtt!Resultat frå Tverrfjelldilten 2018

Postet av Markane IL den 10. Feb 2018

Her ligg resultata frå Tverrfjelldilten 2018:

EqtimingLØYPERAPPORT LAURDAG 10. FEBRUAR KL. 07.30

Postet av Markane IL den 10. Feb 2018

Det er 0 grader på Ullsheim, minus 1 grad på løypa sitt høgaste punkt. Det har snøa 5 cm på Ullsheim og ca 10-15 cm høgare oppe. Det er fuktig nysnø som kan føre til smurningsproblem. Rubb, Ceroski eller felleski er sikkert tingen i dag. Været er stabilt, truleg ikkje meir nedbør. 

Per Hatledal ( løypesjef )

10 februar 2018Føremelding for Tverrfjelldilten pr fredag kl 16

Postet av Markane IL den 9. Feb 2018

Det er no 3 plussgrader på Ullsheim (starten) og ca 0 grader på høgaste punkt i løypa. Idag har det vel vore typisk rubbføre eller liknande, men det er meldt noko kaldare til imorgon. Nedbøren som er meldt i natt reknar ein med kjem som regn/sludd nede og som snø i høgda. Vi prøvar å oppdatere føremeldingar etterkvart.

Løypeinformasjon for Tverrfjelldilten 2018

Postet av Markane IL den 9. Feb 2018

Det er no utlagt oppdatert informasjon om løypene på Tverrfjelldilten

Tverrfjelldilten info løyper 2018.pdfVerrapport for Tverrfjelldilten

Postet av Markane IL den 9. Feb 2018

Denne veka har det snøa 10-15 cm i området der løypa går.  Fredag 9. febr.  ser det ut som de kan kome litt snø til, men små mengder.  Temperaturen ligg kring 0 grader, men kanskje litt på minus.  På renndagen laurdag ligg tempraturen så vidt på minus og det er ikkje meldt om nedbør.  Det kan bli ein bra dag utan dei heilt store smuringsproblema.

Det blir liten eller ingen smurningslitasje.  Ein blå voks som går frå 0 til minus 2 kan sjå ut til å høve.  

Per Hatledal  ( løypesjef )


Om de går inn på Tverrfjelldiltenlenka oppe til høgre, er der også lagt ut meir informasjon om årets løyper.Meld deg på Tverrfjelldilten 2018

Postet av Markane IL den 5. Feb 2018

Torsdag 8.februar kl. 2359 går påmeldingsfristen til årets Tverrfjelldilten 2018 ut, men meld deg gjerne på først som sist om du veit at du skal vere med! 

Vi minner om at det også vert arrangert distanserenn for yngre klasser. Alle informasjon finn du om du går inn på Tverrfjelldilten i menyen eller på lenka her.Løypekart til Tverrfjelldilten 2018

Postet av Markane IL den 5. Feb 2018

Her ligg løypekarta til årets Tverrfjelldilten 2018:

Løypekart Tverrfjelldilten 2018Levert av IdrettenOnline